Veilige werkomgeving

admin   november 11, 2016   Geen reacties op Veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving is zeer belangrijk. Het is zelfs verplicht dat een werkgever een dergelijke werkomgeving waarborgt voor haar werknemers. Om een veilige werkomgeving te waarborgen is het door de overheid verplicht dat minstens een persoon op de werkvloer een bhv training heeft afgerond. Wanneer iemand een bhv training heeft afgerond is hij/zij bevoegd om eerste hulp te verlenen. Bij een onderneming met meerdere werknemers is het aan te raden dat er minstens twee werknemers een bhv training hebben afgerond. Wanneer de een niet aanwezig is er nog altijd een bhv’er aanwezig.

Er zijn verschillende ondernemingen die een bhv training aanbieden. Wanneer je wilt deel nemen aan een bhv training is het belangrijk dat je over de juiste materialen beschikt. Zo moet je een bhv trainingsset hebben. Een dergelijke set bestaat meestal uit verband, klemmen en wattenrollen. Daarnaast zijn er speciale bhv training pakketten waar je je examen mee kunt afleggen. De trainingssetten voldoen allemaal aan de richtlijnen die zijn opgesteld door het Oranje Kruis en het NIBHV. Wanneer je je examen gaat afnemen moet dit ook worden gedaan bij een gecertificeerde NIBHV docent. De NIBHV staat voor het Nederlands Instituut Voor Bedrijfshulpverlening. Het NIBHV is een kenniscentrum dat streeft om de bedrijfshulpverlening in Nederland te bevorderen.

Naast dat het belangrijk is dat minstens een van de werknemers een bhv training heeft afgerond is het belangrijk dat er ook de juiste materialen aanwezig is om op de juiste manier eerste hulp te kunnen verlenen. Hierbij kun je denken aan een schuimblusser. Door middel van een schuimblusser kan er brand worden geblust wanneer deze uitbreekt. Bij beginnend brand kan grotere schade worden voorkomen. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat de juiste materialen aanwezig zijn om op een juiste manier eerste hulp te kunnen verlenen. Zo kan de continuïteit en veiligheid van de bedrijfsvoering worden gewaarborgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *