3 voordelen van werken met een zit / sta bureau

In deze blog lees je over de voordelen van een zit sta bureau. Twijfel je nog of wil je gewoon even oriƫnteren dan is deze blog zeker wat voor jou.

1. Een zit-sta bureau vermindert de kans op rugpijn.

Rugpijn is een van de meest voorkomende klachten bij mensen die de hele dag achter een bureau in werken. Er is in verschillende studies bewezen dat een zit-sta bureau lange termijn rugpijn kan voorkomen. De deelnemers die meededen aan deze studies meldden tot een 32% verbetering in de onderrug, na het gebruiken van een zit-sta bureau voor een paar weken. Een andere studie, bewees ook dat na 4 weken een zit-sta bureau te gebruiken nekklachten bij 54% van de gebruikers weggaan. Daarnaast, is er bewezen dat als je staand werkt in plaats van zittend werkt je nieuwe inspiratie krijgt.

2. Een zit-sta bureau verbetert het humeur en je energie.

Het blijkt dat een zit-sta bureau een positieve invloed heeft op het algemeen immuunsysteem en het welzijn van het lichaam. In een studie van 7 weken is bewezen dat de deelnemers, die een zit sta bureau gebruikten, minder stress en vermoeidheid vertoonden dan de mensen die de hele dag bleven zitten achter hun bureau. Daarnaast, 87% van de mensen die een zit-sta bureau gebruikten meldden dat zij een verbeterde kracht en energie voelden. Wanneer de deelnemers terug gingen naar hun eigen bureaus na een tijdje, kwamen alle klachten en vermoeidheden terug. Deze uitkomsten vroegen om een vervolg onderzoek. Dit onderzoek ging meer om de effecten van een zit sta bureau op de mentale gezondheid van werknemers. Uit dit onderzoek is gebleken dat een zit-sta bureau, de gevoelens van depressie en angst kunnen weghalen en het humeur en energie kunnen stimuleren.

3. Een zit-sta bureau verbetert je productiviteit.

Een van de meest voorkomende zorgen van een zit-sta bureau is dat ze veel normale zaken verhinderen, zoals typen. Wanneer je staat achter een zit-sta bureau, heeft het wel tijd nodig om te wennen, maar zit-sta bureaus hebben geen effect op de dagelijkse taken van het werken. In een onderzoek met 60 jonge werknemers, die een zit-sta bureau gebruiken voor 4 uur per dag hadden 100% geen fouten of moeilijkheden in het typen terwijl de sta-stand werd gebruikt. Aangezien dat staan achter een zit-sta bureau humeur en energie verbetert, wordt ook de productiviteit verbetert, en kan je zelf kiezen hoelang en in welke stand je het bureau zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *