Wat is ergonomie?

admin   augustus 24, 2016   Geen reacties op Wat is ergonomie?

Ergonomie, als u dit woord hoort gaat er misschien niet meteen een belletje bij u rinkelen. Toch is het woord iets heel actueels. Allereerst geven wij u de specifieke betekenis van het woord ‘ergonomie’.  Het woord is afgeleid van twee Griekse woorden: ergon en nomos. Deze woorden betekenen werk en wet. Misschien denkt u nu: ergonomie gaat over regels op het werk. In feite heeft u gelijk, maar concreet betekent ergonomie iets anders. Ergonomie heeft namelijk met een gezond werkklimaat te maken. Wat dit precies inhoud? Dat leggen wij u uit in dit artikel!

Hoe passen we ergonomie toe?

Wanneer we ergonomie toepassen in ons bedrijf staat dat nauw in verband met het meubilair wat aanwezig is in de kantoorruimtes. Ergonomie slaat namelijk vooral op het bureau, het beeldscherm en de stoel waar wij opzitten tijdens onze werkzaamheden. Als deze ergonomisch zijn, wil dit zeggen dat deze goed zijn voor onze gezondheid. We krijgen dus geen klachten wanneer we te lang achter ons bureau zitten. In het bedrijfsleven kampen veel mensen namelijk met  klachten als RSI en bijvoorbeeld een muisarm. Dit is te voorkomen door gebruik te maken van ergonomie. Dit zorgt er namelijk voor dat u op een goede hoogte achter uw beeldscherm zit en op een juiste stoel zit.

Besteed het uit!

Als u ergonomie wilt toepassen in uw bedrijf, is het goed om dit stap voor stap te doen. Het is namelijk niet zo dat u een paar bureaustoelen plaatst die ergonomisch zijn en dat u dan op een juiste wijze ergonomie toepast. Het gaat veel verder dan dat. Het is namelijk het geheel van uw werkplek dat ergonomisch moet zijn. Denk hierbij ook aan de hoeveelheid groen die er in uw kantoorruimte staat. Het is dus iets waar u zich in moet verdiepen of nog beter: u besteedt het uit aan een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *