Robuuste uitstraling voor industrieel design

In een inrichting van bedrijfsruimtes, scholen en sportverenigingen is het belangrijk dat er naast de mogelijkheid voor het opbergen van persoonlijke bezittingen ook een mooie en nette interieur tentoon staat. Waar vaak de praktische functie van de bijvoorbeeld kleedkamers en opbergruimtes geprioriteerd wordt boven een strak design, is het juist belangrijk om ook aandacht te besteden aan een mooi design. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden omtrent opbergruimtes met een robuuste uitstraling, dat goed in een industrieel design past. De uitstraling van een ruimte doet namelijk veel voor de sfeer binnen een ruimte.

Veilig met uitstraling

Uiteraard is de praktische functie van opbergkasten erg belangrijk, maar dit hoeft niet te betekenen dat er geen aandacht voor een mooi design besteed kan worden. De sfeer binnen een kleedruimte of bedrijfsruimte is namelijk net zo belangrijk als het veilig kunnen opbergen van persoonlijke bezittingen. Het design van opbergkasten is er in een verscheidenheid van vormen en kleuren. Een mooi interieur voor een school of een sportvereniging heeft een grote invloed op de sfeer binnen de ruimte. Zo kan er heel bewust gekozen worden voor een bepaald interieur om de ruimte een bewuste sfeer mee te geven.

De functie van kleur

Kleur is dus een belangrijke factor bij het bepalen van een bepaalde sfeer binnen een ruimte. De vloer wordt vaak vergeten bij het inrichten van een ruimte, terwijl de vloer juist één van de grootste factoren is bij het bepalen van een sfeer. Zo zijn er nog een aantal effecten waarmee rekening gehouden kan worden bij het inrichten van een ruimte. De ruimte kan bijvoorbeeld optisch verbreed worden door te spelen met licht en donkere vloeren, plafonds en muren. Wanneer de ruimte optisch verhoogd moet worden, kan er gekozen worden om de plafonds een lichtere kleur te geven dan de rest van het interieur waardoor het plafond optisch omhoog wordt getrokken. Zo zijn er nog vele andere effecten die een grote rol kunnen spelen bij het bepalen van een sfeer in een interieur.

Duurzame oplossing

Naast de functie van het opbergen van persoonlijke bezittingen en de uitstraling van het interieur is het belangrijk dat de kasten duurzaam zijn en lang meegaan. Opbergkasten worden vaak veelvuldig gebruikt waardoor ze snel beschadigd kunnen raken. Tegenwoordig zijn opbergkasten vaak voorzien van een krasvaste poedercoating, waardoor ze beschermd zijn tegen beschadigingen en langdurig meegaan. Een mooi voorbeeld van een duurzame oplossing dat veilig is en er goed uitziet is een lockerkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *