Oefentherapie en ergonomie

We bewegen de hele dag zonder dat we door hebben, voorbeelden hiervan zijn lopen en tillen. Deze bewegingen worden door iedereen op een andere manier gedaan. Sommige bewegingen zijn niet goed voor het lichaam, hierdoor kunnen er klachten ontstaan. Maar ook door bepaalde ziektes kunnen er klachten ontstaan, die gevolg hebben voor het bewegingsapparaat. Met oefentherapie proberen we de mensen van deze klachten af te helpen. Het lukt niet altijd om de klachten helemaal weg te krijgen, maar meestal wel om klachten te verminderen. De oefentherapie is voornamelijk geschikt voor klachten aan rug, nek, gewrichten. De oefentherapeuten zijn specialisten in het aanleren van gezond beweeggedrag. Ook is er een speciale oefentherapie voor kinderen. Een andere naam voor oefentherapeut is: Beweegcoach. Het is erg belangrijk als je last hebt van het bewegingsapparaat dat je op het werk en op school goed rekening houdt met je houding. Zorg dat je ergonomisch verantwoord gaat zitten.

Klachten bewegingssysteem oplossen

Wat is het bewegingsapparaat eigenlijk? Het bewegingsapparaat bestaat uit botten, gewrichten en zenuwen. Klachten aan het bewegingssysteem komen meestal voor door een verkeerde houding. Je kent het zelf vast wel dat je bijvoorbeeld last van je nek hebt omdat je een verkeerde houding hebt aangehouden. Het is super vervelend als je bepaalde klachten hebt, twijfel dan ook niet een neem contact op met een therapeut om hulp te vragen. Als klachten hebt kun je altijd naar een oefentherapeut gaan, deze stelt dan samen met jou een behandelingsplan op. Naast het behandelen van de klachten adviseert de oefentherapeut je ook. Ook stimuleert de therapeut je bij het nadenken om zelf een oplossingen te vinden voor je klachten. Uit onderzoek is gebleken dat oefentherapie effectief is.

Oefentherapeut wordt steeds vaker bezocht

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar een oefentherapeut. Omdat veel mensen die klachten hebben eerst op internet informatie gaan zoeken naar hun klachten. Op internet is er veel te vinden over allerlei klachten die je kunt hebben. Ook staat er vaak als advies dat je bij een oefentherapeut langs kan gaan. Door dit advies nemen veel mensen met klachten contact op met een oefentherapeut. In verleden dachten mensen dat een oefentherapeut weinig effect zou hebben, maar uit onderzoeken is gebleken dat veel mensen met chronische klachten toch (deels) van hun klachten af zijn gekomen na bezoek aan een oefentherapeut. De meeste oefentherapeuten hebben een eigen website waar je informatie en referenties kan vinden. De laatste komt het steeds vaker voor dat je op de websites van de oefentherapeuten online een afspraak kan inplannen, natuurlijk kun je ook gewoon bellen of langs de praktijk gaan om een afspraak in te plannen.

Bron: CesarDynamiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *