Marketing Impuls

admin   oktober 2, 2016   Geen reacties op Marketing Impuls

Marketing Impuls noemt zichzelf een marktleider op het gebied van sales. Wij namen de proef op de som en onderzochten hoe Marketing Impuls zichzelf wegzet op de markt. Aan de hand van een aantal onderwerpen hebben wij bekeken hoe Marketingimpuls te werk gaat, hoe werknemers functioneren binnen het bedrijf en hoe werknemers het zelf vinden om te werken voor Marketing Impuls. Uiteindelijk kunnen wij de conclusie trekken dat veel ondernemingen veel kunnen leren van een bedrijf als Marketingimpuls. Bent u nieuwsgierig hoe Marketing Impuls dit voor elkaar krijgt? Leest u dan snel verder!

Bekijk hier de bedrijfsvideo op Vimeo: Marketing Impuls

Bekijk hier de bedrijfsvideo op Youtube: Marketing Impuls

Waarom is Marketing Impuls interessant?

Nadat wij veel gehoord en gelezen hadden over Marketing Impuls, werden wij erg nieuwsgierig naar deze onderneming. Er is veel concurrentie op het gebied van sales. Een bedrijf dat al tien jaar bestaat en nog steeds groeiende is, moet dus wel een juiste strategie hanteren waardoor zij dit kunnen realiseren. Redenen genoeg om meer te willen weten over Marketing Impuls!

Investeren in werknemers

Marketing Impuls is een onderneming die gedreven is in sales. Zo verzorgen ze zowel B2C als B2B sales voor hun partners. Ze verzorgen onder andere de sales voor: Eneco, Oxxio en Vodafone. Deze klanten zijn grote spelers in hun branche, het is niet mis om deze opdrachtgevers als sales bedrijf in je portfolio te hebben. Hoe krijgt een bedrijf als Marketing Impuls het voor elkaar om zulke hoge ogen te gooien? Dit doen ze door te investeren in hun werknemers. Een werknemer is bij Marketing Impuls geen nummertje. Welke functie een werknemer ook heeft, er wordt altijd gekeken naar wat een werknemer in zich heeft en hoe een werknemer zich zelf kan ontwikkelen op een positieve manier. Veel werknemers zijn dan ook louter positief over de onderneming Marketing Impuls, zo zei een werknemer op een onafhankelijke website:”Als het werk je ligt en je laat zien dat je geboren bent voor het vak, dan heb je binnen Marketing Impuls ontzettend veel (doorgroei)mogelijkheden.”  Een onderneming die direct sales hoog in het vaandel heeft staan, kan geen 9-5 mentaliteit uitstralen. Er moet dus hard gewerkt worden om sales binnen te halen. Voor een werknemer die minder goed is in verkopen en weinig ervaring heeft in sales, kan dit lastig zijn. Bij Marketing Impuls doen ze er daarom alles aan om nieuwe werknemers hierin te begeleiden en te ondersteunen wanneer een werknemer tegen problemen aanloopt.

 

Hoe is de sfeer binnen Marketing Impuls?

Naast de carrièremogelijkheden die er zijn bij Marketing Impuls, waren wij ook benieuwd naar de sfeer binnen de onderneming.  Een goede werksfeer zorgt voor binding tussen werknemers en betere prestaties op de werkvloer. Toch zijn er veel ondernemingen die vandaag de dag de plank nog volledig mis slaan op dit gebied. Op dit punt kunnen deze ondernemingen ook weer veel leren van Marketing Impuls. Bij Marketing Impuls streven ze er naar dat werknemers onderling een goede band hebben met elkaar. Met de slogan ‘meer dan collega’s’ raken ze hier de juiste snaar mee. Naast hard werken wil Marketing Impuls dat collega’s onderling tijd voor elkaar hebben. Hiermee bedoelen ze dat collega’s onderling verder kijken dan alleen de werkprestaties. Er moet ook ruimte zijn om elkaar beter te leren kennen op persoonlijk vlak. Daarom heeft Marketing Impuls ervoor gekozen om in hun kantoorruimte een bar te plaatsen. Hier kunnen verschillende werknemers elkaar ontmoeten en allerlei zaken met elkaar bespreken.  Hierdoor wordt er een band tussen de werknemers gecreëerd. Daarnaast is er elke dag ruimte voor feedback. Leidinggevende hebben elke dag een gesprekje met sales medewerkers. Hier leert een werknemer van en kan hij/zij zichzelf verbeteren. Elke dag wordt er dus ruimte gemaakt voor persoonlijke ontwikkeling!

 

Wat verwacht Marketing Impuls van haar werknemers?

Iedere onderneming heeft verwachtingen van hun werknemers. Soms geven ondernemingen vage verwachtingen weer zoals: minimaal drie jaar werkervaring. Op zich klinkt dit logisch, toch kan een werknemer met minder ervaring beter zijn dan een werknemer die al vijf jaar werkervaring heeft in de branche. Bij Marketing Impuls begrijpen ze dit, er wordt namelijk gekeken naar wie een persoon is en niet alleen naar zijn/haar werkervaring.  Een vraag die ze bij Marketing Impuls stellen wanneer er een nieuwe sollicitant komt is: Heeft deze persoon de kwaliteiten om in de wereld van sales te stappen?  Zowel werkgever als werknemer schieten er natuurlijk niets mee op wanneer iemand niet geschikt is voor de branche waar een bedrijf in opereert. Ook hier wordt dus weer naar de persoon zelf gekeken. Natuurlijk stelt ook Marketing Impuls een aantal eisen aan hun werknemers. Zo willen ze dat een werknemer geen 9-5 mentaliteit heeft en dat een werknemer beschikt over commerciële vaardigheden. Wat ons betreft zijn dit geen onredelijke eisen!

Marketing Impuls als stagebedrijf

Naast een fulltime job kun je bij Marketing Impuls ook terecht als stagiair. Regelmatig zoekt Marketing Impuls stagiairs op het gebied van: administratie, communicatie en grafische vormgeving. Voor veel studenten is het soms al lastig om een stageplek te vinden, laat staan om een stageplek te vinden die aansluit op hun opleiding en een stage waar er ruimte is voor ontwikkeling. Bij Marketing Impuls is er wel ruimte voor ontwikkeling en maakt een student kennis met verschillende facetten van het vak. Wanneer we bijvoorbeeld de openstaande stageplaats ‘Stage Communicatie & Werving’ onder de loep nemen, komen we erachter dat er veel te leren valt qua communicatie. Een stagiair zal dan ook contact hebben met klanten en een juiste strategie hiervoor moeten ontwikkelen. Op het gebied van werving assisteert een stagiair de rekruteer door potentiële werknemers te scouten. Wanneer de sollicitatiegesprekken gevoerd worden, zal een stagiair hier ook aan deelnemen. We kunnen concluderen dat een stagiair bij alle processen van de onderneming wordt betrokken. Een stage bij Marketing Impuls lijkt een goede aanvulling op uw CV!

Hoe kunt u zakelijk samenwerken met Marketing Impuls?

Marketing Impuls werkt samen met zeer gerenommeerde bedrijven, zoals u eerder heeft kunnen lezen in dit artikel. Marketing Impuls geeft u als zakelijk partner de volgende belofte mee:’Marketing Impuls zorgt al ruim 10 jaar voor de invulling van de salesactiviteiten voor haar businesspartners. Wij bieden onze opdrachtgevers op-maat-oplossingen en stemmen samen met u de strategie en doelgroep af op uw product(en), visie en targets.’  Marketing Impuls kiest er dus voor om een opdracht uit te voeren voor een klant op de manier waarop een klant dit wenst. Er wordt samen met u gekeken naar de kansen voor u op de markt. Doordat Marketing Impuls veel ervaring heeft op het gebied van sales, kunnen zij een goed salesplan in elkaar zetten wat past bij uw onderneming.

Conclusie

Na ons onderzoek kunnen wij concluderen dat Marketing Impuls een bedrijf is waar sales talenten goed tot hun recht komen. Door de grote doorgroeimogelijkheden die er zijn en de aandacht voor de werknemer, is dit de perfecte opstap voor iedereen die houdt van sales. Ook als stagiair zijn er voldoende ontwikkelingsmogelijkheden binnen Marketing Impuls. Marketing Impuls heeft een groot aantal opdrachtgevers in de wereld van energiemaatschappijen en telecom bedrijven.  Het bedrijf bestaat al tien jaar en weet hoe de markt in elkaar zit. Door ervaringen te onderzoeken van (ex) werknemers kunnen wij gerust stellen dat de hiërarchie binnen het bedrijf goed is. Bent u dus op zoek naar een baan in de sales? Bekijkt u dan gerust eens welke vacatures ze hebben openstaan bij Marketing Impuls!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *